Budeme potřebovat
100g čokoládových sušenek
100g čokoládových musli
60g másla
250g mascarpone
250g měkkého tučného tvarohu
250ml smetany ke šlehání
100g kvalitní tmavé čokolády
višnový kompot
Postup
Tvaroh rozmixujeme s mascarpone a do krému vmícháme ušlehanou smetanu.
Máslo rozehřejeme na mírném plameni , odstavte a necháme zchladnout.
Čokoládové sušenky a musli rozdrobíme válečkem nebo rozmixujeme v robotu najemno, smícháme s 50g najemno nastrouhané čokolády a smícháme s částečně vychladlým máslem.
Připravíme si 4 širší skleničky a na dno každé z nich vložíme část sušenkové hmoty.
Na tu rozložíme část okapaných višní z kompotu a na ně pak trochu tvarohovo-smetanového krému.
Postup ještě jednou opakujeme tak, aby poslední vrchní vrstvu tvořil krém.
Nakonec ozdobíme zbylou nastrouhanou čokoládou a višní.
Necháme v lednici vychladit minimálně 4hodiny.
konec
Žádné komentáře:
Okomentovat