sobota 19. listopadu 2016

vrstevený krémový dezert

Budeme potřebovat
100g čokoládových sušenek
100g čokoládových musli
60g másla
250g mascarpone
250g měkkého tučného tvarohu
250ml smetany ke šlehání
100g kvalitní tmavé čokolády
višnový kompot

Postup
Tvaroh rozmixujeme s mascarpone a do krému vmícháme ušlehanou smetanu.
Máslo rozehřejeme na mírném plameni , odstavte a necháme zchladnout.
Čokoládové sušenky a musli rozdrobíme válečkem nebo rozmixujeme v robotu najemno, smícháme s 50g najemno nastrouhané čokolády a smícháme s částečně vychladlým máslem.
Připravíme si 4 širší skleničky a na dno každé z nich vložíme část sušenkové hmoty.
Na tu rozložíme část okapaných višní z kompotu a na ně pak trochu tvarohovo-smetanového krému.
Postup ještě jednou opakujeme tak, aby poslední vrchní vrstvu tvořil krém.
Nakonec ozdobíme zbylou nastrouhanou čokoládou a višní.
Necháme v lednici vychladit minimálně 4hodiny.

Image result for vrstvený krémový dezertkonec

Žádné komentáře:

Okomentovat